• DIETA STANDARD

    Czwartek   26.04

    I Śniadanie

    Omlet ze szczypiorkiem i Chorizo*3, 12

    II Śniadanie

    Jogurt naturalny z domową granolą i musem owocowym*1, 7, 8, 11, 12

    Obiad

    Indyk w pesto bazyliowym, ryż w papryce, surówka z kapusty pekińskiej     

    Podwieczorek

    Zielone smothie owocowo – warzywne

    Kolacja

    Sałatka z prażonymi pestkami dyni, suszoną żurawiną, pomidorkami i serem kozim* 7, 12


    Piątek 27.04

    I Śniadanie
    Owsianka z jabłkiem i gorzką czekoladą   *1, 7

    II Śniadanie

    Pieczywo pełnoziarniste z pastą brokułową z serem Feta*1, 7

    Obiad

    Łosoś w sosie pomarańczowo – cytrynowym z ziemniaczkami  i marchewką mini *4

    Podwieczorek

    Ryżowe ciasto kokosowe *3

    Kolacja

    Sałatka z kaszy bulgur z fasoli, czerwonej cebuli, pieczarek, suszonych pomidorów, kukurydzy z dodatkiem pomidorowego humusu *1, 12


    Sobota 28.04

    I Śniadanie

    Jajecznica ze szczypiorkiem i szynką drobiową, sałatka z ogórków kiszonych i papryki * 3, 12

    II Śniadanie

    Serek wiejski z warzywami  * 7

    Obiad

    Indyk w sosie grzybowym z makaronem pełnoziarnistym i warzywami * 1

    Podwieczorek

    Owoce pieczone pod kruszonką pełnoziarnistą  * 1, 7

    Kolacja

    Sałatka Caprese * 7


    Niedziela 29.04

    I Śniadanie

    Wytrawne naleśniki pomidorowe z ziołowym twarożkiem i warzywami  * 1, 3, 7

    II Śniadanie

    Kakaowy pudding z tapioki z musem wiśniowym * 7

    Obiad

    Marokańskie pulpeciki z kurczaka z kaszą kuskus i surówką z kapusty pekińskiej * 1

    Podwieczorek

    Muffinki pełnoziarniste z truskawkami i gorzką czekoladą * 1, 3, 7

    Kolacja

    Makaron ryżowy z warzywami po chińsku, sezamem i marynowanym tofu * 6, 11

    * Legenda alergenów została umieszczona w zakładce ALERGENY

  • DIETA WEGE

    Czwartek 26.04

    I Śniadanie

    Omlet ze szczypiorkiem*3

    II Śniadanie

    Jogurt naturalny z domową granolą i musem owocowym*1, 7, 8, 11 , 12

    Obiad

    Bakłażan faszerowany ryżem, warzywami, soczewicą serem Grana Padano  *7  

    Podwieczorek

    Zielone smothie owocowo – warzywne

    Kolacja

    Sałatka z prażonymi pestkami dyni, suszoną żurawiną, pomidorkami i serem kozim* 7, 12


    Piątek 27.04

    I Śniadanie
    Owsianka z jabłkiem i gorzką czekoladą  *1, 7

    II Śniadanie

    Pieczywo pełnoziarniste z pastą brokułową z serem Feta*1, 7

    Obiad

    Łosoś w sosie pomarańczowo – cytrynowym z ziemniaczkami  i marchewką mini *4

    Podwieczorek

    Ryżowe ciasto kokosowe*3

    Kolacja

    Sałatka z kaszy bulgur z fasoli, czerwonej cebuli, pieczarek, suszonych pomidorów, kukurydzy z dodatkiem pomidorowego humusu *1, 12


    Sobota 28.04

    I Śniadanie

    Jajecznica ze szczypiorkiem, sałatka z ogórków kiszonych i papryki * 3, 12

    II Śniadanie

    Serek wiejski z warzywami  * 7

    Obiad

    Fasola w sosie grzybowym z makaronem pełnoziarnistym i warzywami * 1

    Podwieczorek

    Owoce pieczone pod kruszonką pełnoziarnistą  * 1, 7

    Kolacja

    Sałatka Caprese * 7


    Niedziela 29.04

    I Śniadanie

    Wytrawne naleśniki pomidorowe z ziołowym twarożkiem i warzywami  * 1, 3, 7

    II Śniadanie

    Kakaowy pudding z tapioki z musem wiśniowym * 7

    Obiad

    Kofta indyjska w sosie warzywnym z kaszą kuskus i surówką z kapusty pekińskiej * 1, 3, 7

    Podwieczorek

    Muffinki pełnoziarniste z truskawkami i gorzką czekoladą * 1, 3, 7

    Kolacja

    Makaron ryżowy z warzywami po chińsku, sezamem i marynowanym tofu * 6, 11

    * Legenda alergenów została umieszczona w zakładce ALERGENY

  • DIETA NATURAL

    Czwartek   26.04

    I Śniadanie

    Omlet ze szczypiorkiem i Chorizo*3, 12

    II Śniadanie

     Pancakes bezglutenowe z musem owocowym

    Obiad

    Indyk w pesto bazyliowym, ryż w papryce, surówka z kapusty pekińskiej     

    Podwieczorek

    Zielone smothie owocowo – warzywne

    Kolacja

    Sałatka z prażonymi pestkami dyni, suszoną żurawiną, pomidorkami i tofu*12


    Piątek 27,04

    I Śniadanie
    Owsianka bezglutenowa z gorzką czekoladą i jabłkiem na mleku roślinnym 

    II Śniadanie

    Pieczywo bezglutenowe z pastą brokułową 

    Obiad

    Łosoś w sosie pomarańczowo – cytrynowym z ziemniaczkami  i marchewką mini *4

    Podwieczorek

    Ryżowe ciasto kokosowe *3

    Kolacja

    Sałatka z kaszy jaglanej, fasoli, czerwonej cebuli, pieczarek, suszonych pomidorów, kukurydzy z dodatkiem pomidorowego humusu * 12


    Sobota 28.04

    I Śniadanie

    Jajecznica ze szczypiorkiem i szynką drobiową, sałatka z ogórków kiszonych i papryki * 3, 12

    II Śniadanie

    Komosa ryżowa na mleku roślinnym z orzechami nerkowca i musem owocowym

    Obiad

    Indyk w sosie grzybowym z makaronem bezglutenowym i warzywami

    Podwieczorek

    Owoce pieczone pod kruszonką bezglutenową

    Kolacja

    Sałatka Caprese z tofu i oliwkami * 6


    Niedziela 29.04

    I Śniadanie

    Bezglutenowe naleśniki pomidorowe z farszem szpinakowym  * 3, 6, 12

    II Śniadanie

    Kakaowy pudding z tapioki z musem wiśniowym

    Obiad

    Marokańskie pulpeciki z kurczaka z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej

    Podwieczorek

    Muffinki bezglutenowe z truskawkami i gorzką czekoladą * 3

    Kolacja

    Makaron ryżowy z warzywami po chińsku, sezamem i marynowanym tofu * 6, 11

    * Legenda alergenów została umieszczona w zakładce ALERGENY

  • DIETA SPORT PROTEIN

    Czwartek   26.04

    I Śniadanie

    Omlet ze szczypiorkiem i Chorizo. Zielone smothie owocowo-warzywne *3, 12

    II Śniadanie

    Sałatka z kaszy bulgur, fasoli, suszonych pomidorów, cebuli czerwonej i sera koziego *1, 7, 12

    Obiad

    Indyk w pesto bazyliowym, ryż w papryce, surówka z kapusty pekińskiej     

    Podwieczorek

    Serek homo z orzechami i miodem  * 7, 8

    Kolacja

    Wrap z wołowiną na ostro i warzywami *1, 3, 7


    Piątek 27,04

    I Śniadanie
    Owsianka z jabłkiem i gorzką czekoladą   *1, 7

    II Śniadanie

    Pieczywo pełnoziarniste z szynką drobiową, pastą z ciecierzycy i warzywami, Koktajl owocowy *1,  7, 12

    Obiad

    Łosoś w sosie pomarańczowo – cytrynowym z ziemniaczkami  i marchewką mini *4

    Podwieczorek

    Proteinowe batony ala snikers  *1, 8

    Kolacja

    Makaron z sosem szpinakowym z gorgonzolą, suszonymi pomidorami i kurczakiem *1, 7, 12


    Sobota 28.04

    I Śniadanie

    Jajecznica ze szczypiorkiem i szynką drobiową, sałatka z ogórków kiszonych i papryki, koktajl proteinowy * 3, 7, 12

    II Śniadanie

    Pancakes proteinowe z masłem orzechowym z musem owocowym i migdałami * 1, 3, 6, 7, 8

    Obiad

    Indyk w sosie grzybowym z makaronem pełnoziarnistym i warzywami * 1

    Podwieczorek

    Owoce pieczone pod kruszonką pełnoziarnistą  * 1, 7

    Kolacja

    Gołąbki z mięsem drobiowym, ryżem i warzywami


    Niedziela 29.04

    I Śniadanie

    Wytrawne naleśniki pomidorowe z ziołowym twarożkiem i warzywami, koktajl proteinowy z kakao i bananami  * 1, 7

    II Śniadanie

    Sałatka ryżowa z tuńczykiem, ananasem, porem , kukurydza i ogórkiem * 4

    Obiad

    Marokańskie pulpeciki z kurczaka z kaszą kuskus i surówką z kapusty pekińskiej * 1

    Podwieczorek

    Muffinki pełnoziarniste z truskawkami i gorzką czekoladą * 1, 3, 7

    Kolacja

    Makaron ryżowy z warzywami po chińsku, sezamem i kurczakiem * 11

    * Legenda alergenów została umieszczona w zakładce ALERGENY

  • DIETA SPORT CARBO

    Czwartek   26.04

    I Śniadanie

    Omlet ze szczypiorkiem i Chorizo. Zielone smothie owocowo-warzywne *3, 12

    II Śniadanie

    Sałatka z kaszy bulgur, fasoli, suszonych pomidorów, cebuli czerwonej i sera koziego *1, 7, 12

    Obiad

    Indyk w pesto bazyliowym, ryż w papryce, surówka z kapusty pekińskiej     

    Podwieczorek

    Fit kokosanki *1,3, 7

    Kolacja

    Wrap z wołowiną na ostro i warzywami *1, 3, 7


    Piątek 27,04

    I Śniadanie
    Owsianka z jabłkiem i gorzką czekoladą   *1, 7

    II Śniadanie

    Pieczywo pełnoziarniste z pastą brokułową, serem feta, Koktajl owocowy *1, 7

    Obiad

    Łosoś w sosie pomarańczowo – cytrynowym z ziemniaczkami  i marchewką mini *4

    Podwieczorek

    Ryżowe ciasto kokosowe  *3, 7

    Kolacja

    Makaron z sosem szpinakowym z gorgonzolą, suszonymi pomidorami i kurczakiem *1, 7, 12


    Sobota 28.04

    I Śniadanie

    Jajecznica ze szczypiorkiem i szynką drobiową, sałatka z ogórków kiszonych i papryki, koktajl proteinowy * 3, 7, 12

    II Śniadanie

    Pancakes proteinowe z masłem orzechowym z musem owocowym i migdałami * 1, 3, 6, 7, 8

    Obiad

    Indyk w sosie grzybowym z makaronem pełnoziarnistym i warzywami * 1

    Podwieczorek

    Owoce pieczone pod kruszonką pełnoziarnistą  * 1, 7

    Kolacja

    Gołąbki z mięsem drobiowym, ryżem i warzywami


    Niedziela 29.04

    I Śniadanie

    Wytrawne naleśniki pomidorowe z ziołowym twarożkiem i warzywami, koktajl proteinowy z kakao i bananami  * 1, 7

    II Śniadanie

    Sałatka ryżowa z tuńczykiem, ananasem, porem , kukurydza i ogórkiem * 4

    Obiad

    Marokańskie pulpeciki z kurczaka z kaszą kuskus i surówką z kapusty pekińskiej * 1

    Podwieczorek

    Muffinki pełnoziarniste z truskawkami i gorzką czekoladą * 1, 3, 7

    Kolacja

    Makaron ryżowy z warzywami po chińsku, sezamem i kurczakiem * 11

    * Legenda alergenów została umieszczona w zakładce ALERGENY

  • POST LECZNICZY

    Czwartek    26.04

    I Śniadanie

    Sałatka z pieczoną pietruszką i szpinakiem,  Sok z buraka i jabłka 

    II Śniadanie

    Surówka z białej rzodkiewki, jabłka, marchewki 

    Obiad

    Spaghetti warzywne z sosem pomidorowo – bazyliowym, surówka z kapusty, jabłka i natki pietruszki 

    Podwieczorek

    Sałatka jabłkowo – grejpfrutowa z sosem ze świeżej mięty

    Kolacja

    Frytki z dyni i selera z sosem tzatziki z kalafiora*7, 9


    Piątek  27.04

    I Śniadanie

    Kalafiornica ze szczypiorkiem i sałatką z pomidorów i ogórków kiszonych

    II Śniadanie

    Sok pomidorowy 

    Obiad

    Bigos wegetariański, surówka z pora 

    Podwieczorek

    Babeczka cynamonowe z marchewki i jabłka *1, 3, 7

    Kolacja

    Zupa minestrone


    Sobota  28.04

    I Śniadanie

    Pieczone warzywa z ziołami i majonezem z kalafiora,  Sok marchewkowo – selerowy

    II Śniadanie

    Zielone smothie z imbirem i jarmużem

    Obiad

    Faszerowana papryka, surówka z selera naciowego

    Podwieczorek

    Sałatka z pieczonym burakiem i dynią, pomidorami, cebulką

    Kolacja

    Bulion warzywny z makaronem warzywnym


    Niedziela  29.04

    I Śniadanie

    Placuszki warzywne, sałatka z ogórków kiszonych z natką pietruszki

    II Śniadanie

    Słupki warzywne z dipem z pieczonej papryki

    Obiad

    Warzywa po grecku, surówka z kapusty pekińskiej

    Podwieczorek

    Mus jabłkowo – dyniowy z korzennymi przyprawami

    Kolacja

    Krem z buraka

    * Legenda alergenów została umieszczona w zakładce ALERGENY

  • ALERGENY – LEGENDA

    1. Zboża zawierające gluten

    2. Skorupiaki i produkty pochodne

    3. Jaja i produkty pochodne

    4. Ryby i produkty pochodne

    5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne

    6. Soja i produkty pochodne

    7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

    8. Orzechy

    9. Seler i produkty pochodne

    10. Gorczyca i produkty pochodne

    11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

    12. Dwutlenek siarki i siarczyny

    13. Łubin i produkty pochodne

    14. Mięczaki i produkty pochodne