• DIETA STANDARD

    Poniedziałek 18.09

    I Śniadanie

    Mix płatków pełnoziarnistych z siemieniem lnianym i daktylami *1, 7, 12

    II Śniadanie

    Pieczywo pełnoziarniste z pastą z łososia i jajek  *3, 4

    Obiad

    Kurczak w szynce dojrzewającej i musztardą francuską, pieczonymi ziemniaczkami i sos tzatziki  *7

    Podwieczorek

    Pudding chia kawowo – czekoladowy *7

    Kolacja

    Sałatka Nicejska *3, 4


     Wtorek 19.09

    I Śniadanie

    Jogurt z musem owocowym i musli   *1, 7

    II Śniadanie 

    Pieczywo Wasa z wegańskim paprykarzem

    Obiad

    Pełnoziarnista tarta ze szpinakiem i serem Lazur *1, 7

    Podwieczorek

    Smothie z bananów, pomarańczy i mięty

    Kolacja

    Zupa jarzynowa


    Środa 20.09

    I Śniadanie

    Naleśniki szpinakowe z pomidorowym twarożkiem i ziołami *1, 7

    II Śniadanie 

    Ryżanka waniliowa z musem egzotyczny *7

    Obiad

    Roladki drobiowe w sosie koperkowym, kasza gryczana, buraczki tarte

    Podwieczorek

    Serek straciatella  *7

    Kolacja

    Sałatka brokułowo – kalafiorowa


    Czwartek 21.09

    I Śniadanie

    Pieczywo z szynką drobiową i pastą marchewkową  *1

    II Śniadanie 

    Jogurt naturalny z granolą kakaową i owocami  *1, 7

    Obiad

    Wołowina Minocan  z ryżem jaśminowym i surówką porową

    Podwieczorek

    Czekoladowe ciasto z burakiem  *1, 3

    Kolacja

    Sałatka z kaszą bulgur, suszonymi pomidorami, pieczarkami, fasolą i dodatkiem humusu  *1, 12


    Piątek 22.09

    I Śniadanie

    Pieczywo z jajkiem gotowanym i pastą z awokado   *1, 3

    II Śniadanie 

    Pomidory z mozzarellą na rukoli *7

    Obiad

    Dorsz w pesto z orzechami, kasza kuskus z warzywami *1, 4, 5, 8

    Podwieczorek

    Galaretka z soków wyciskanych

    Kolacja

    Krem z buraka z kozim serem *7

    * Legenda alergenów została umieszczona w zakładce ALERGENY

  • DIETA WEGE

    Poniedziałek 18.09

    I Śniadanie

    Mix płatków pełnoziarnistych z siemieniem lnianym i daktylami *1, 7, 12

    II Śniadanie

    Pieczywo pełnoziarniste z pastą z łososia i jajek  *3, 4

    Obiad

    Papryka zapiekana z ryżem, warzywami i parmezanem  *7

    Podwieczorek

    Pudding chia kawowo – czekoladowy *7

    Kolacja

    Sałatka Nicejska *3, 4


     Wtorek 19.09

    I Śniadanie

    Jogurt z musem owocowym i musli   *1, 7

    II Śniadanie 

    Pieczywo Wasa z wegańskim paprykarzem

    Obiad

    Pełnoziarnista tarta ze szpinakiem i serem Lazur *1, 7

    Podwieczorek

    Smothie z bananów, pomarańczy i mięty

    Kolacja

    Zupa jarzynowa


    Środa 20.09

    I Śniadanie

    Naleśniki szpinakowe z pomidorowym twarożkiem i ziołami *1, 7

    II Śniadanie 

    Ryżanka waniliowa z musem egzotyczny *7

    Obiad

    Ciecierzyca z kaszą gryczaną, buraczki tarte

    Podwieczorek

    Serek straciatella  *7

    Kolacja

    Sałatka brokułowo – kalafiorowa


    Czwartek 21.09

    I Śniadanie

    Pieczywo z pastą marchewkową  *1

    II Śniadanie 

    Jogurt naturalny z granolą kakaową i owocami  *1, 7

    Obiad

    Kotleciki z fasoli  z ryżem jaśminowym i surówką porową

    Podwieczorek

    Czekoladowe ciasto z burakiem  *1, 3

    Kolacja

    Sałatka z kaszą bulgur, suszonymi pomidorami, pieczarkami, fasolą i dodatkiem humusu  *1, 12


    Piątek 22.09

    I Śniadanie

    Pieczywo z jajkiem gotowanym i pastą z awokado   *1, 3

    II Śniadanie 

    Pomidory z mozzarellą na rukoli *7

    Obiad

    Dorsz w pesto z orzechami, kasza kuskus z warzywami *1, 4, 5, 8

    Podwieczorek

    Galaretka z soków wyciskanych

    Kolacja

    Krem z buraka z kozim serem *7

    * Legenda alergenów została umieszczona w zakładce ALERGENY

  • DIETA NATURAL

    Poniedziałek 18.09

    I Śniadanie

    Mix płatków bezglutenowych z siemieniem lnianym i daktylami *12

    II Śniadanie

    Pieczywo bezglutenowe e z pastą z łososia i jajek  *3, 4

    Obiad

    Kurczak w szynce dojrzewającej i musztardą francuską, pieczonymi ziemniaczkami i sos tzatziki

    Podwieczorek

    Pudding chia kawowo – czekoladowy *6

    Kolacja

    Sałatka Nicejska *3, 4


     Wtorek 19.09

    I Śniadanie

    Placuszki ryżowe z musem owocowym *3

    II Śniadanie 

    Pieczywo bezglutenowe z wegańskim paprykarzem

    Obiad

    Bezglutenowa tarta ze szpinakiem i łososiem wędzonym *3, 4

    Podwieczorek

    Smothie z bananów, pomarańczy i mięty

    Kolacja

    Zupa jarzynowa


    Środa 20.09

    I Śniadanie

    Naleśniki bezglutenowe ze szpinakiem,  pastą z tofu i suszonych pomidorów *3, 6, 12

    II Śniadanie 

    Ryżanka waniliowa na mleku roślinnym z musem egzotyczny *6

    Obiad

    Roladki drobiowe w sosie koperkowym, kasza gryczana, buraczki tarte

    Podwieczorek

    Sałatka owocowa

    Kolacja

    Sałatka brokułowo – kalafiorowa


    Czwartek 21.09

    I Śniadanie

    Pieczywo  bezglutenowe z szynką drobiową i pastą marchewkową

    II Śniadanie 

    Sałatka selerowa z jajkiem i warzywami *3

    Obiad 

    Wołowina Minocan  z ryżem jaśminowym i surówką porową

    Podwieczorek

    Buraczane ciasto bezglutenowe z czekoladą *3

    Kolacja

    Sałatka z kaszą jaglaną, suszonymi pomidorami, pieczarkami, fasolą i dodatkiem humusu  *12


    Piątek 22.09

    I Śniadanie

    Pieczywo bezglutenowe z jajkiem gotowanym i pastą z awokado   *3

    II Śniadanie 

    Płatki bezglutenowe na mleku roślinnym z bananem *6

    Obiad

    Dorsz w pesto z orzechami, komosa ryżowa z warzywami *4, 5, 8

    Podwieczorek

    Galaretka z soków wyciskanych

    Kolacja

    Krem z buraka z prażonymi migdałami

    * Legenda alergenów została umieszczona w zakładce ALERGENY

  • PROTEIN PLAN

    Poniedziałek 18.09

    I Śniadanie

    Omlet z cukinią, porem i Parmezanem *3, 7

    II Śniadanie

    Pieczywo pełnoziarniste z pastą z łososia i jajek, koktajl proteinowy  *3, 4, 7

    Obiad

    Kurczak w szynce dojrzewającej i musztardą francuską, pieczonymi ziemniaczkami i sos tzatziki  *7

    Podwieczorek

    Pudding chia kawowo – czekoladowy *7

    Kolacja

    Sałatka Nicejska *3, 4


     Wtorek 19.09

    I Śniadanie

    Placuszki z serkiem wiejskim, miodem i orzechami  *1, 3, 5, 7, 8

    II Śniadanie 

    Pieczywo Wasa z wegańskim paprykarzem , koktajl proteinowy z wanilią *7

    Obiad

    Pierś z kurczaka z mozzarellą i pomidorami, ryż z curry *7

    Podwieczorek

    Jogurt grecki z musem owocowym

    Kolacja

    Łosoś z warzywami *4


    Środa 20.09

    I Śniadanie

    Naleśniki szpinakowe z pomidorowym twarożkiem i ziołami, sok wyciskany *1, 7

    II Śniadanie 

    Ryżanka waniliowa z musem egzotyczny *7

    Obiad

    Roladki drobiowe w sosie koperkowym, kasza gryczana, buraczki tarte

    Podwieczorek

    Serek straciatella  *7

    Kolacja

    Sałatka brokułowo – kalafiorowa z jajkiem i prażonymi orzechami


    Czwartek 21.09

    I Śniadanie

    Pieczywo z szynką drobiową i pastą marchewkową, sok wyciskany  *1

    II Śniadanie 

    Jogurt naturalny z granolą kakaową i owocami  *1, 7

    Obiad

    Wołowina Minocan  z ryżem jaśminowym i surówką porową

    Podwieczorek

    Batonik proteinowy z orzechami  *1, 5, 8

    Kolacja

    Sałatka z kaszą bulgur, indykiem, suszonymi pomidorami, pieczarkami, fasolą  *1, 12


    Piątek 22.09

    I Śniadanie

    Pieczywo z jajkiem gotowanym i pastą z awokado, sok wyciskany   *1, 3

    II Śniadanie 

    Placuszki proteinowe z migdałami i brzoskwiniami*7

    Obiad

    Dorsz w pesto z orzechami, kasza kuskus z warzywami *1, 4, 5, 8

    Podwieczorek

    Galaretka z soków wyciskanych

    Kolacja

    Carppacio z buraka z serem kozim, szynką dojrzewającą i rukolą

    * Legenda alergenów została umieszczona w zakładce ALERGENY

    CARBO PLAN

    Poniedziałek 18.09

    I Śniadanie

    Mix płatków pełnoziarnistych z siemieniem lnianym i daktylami*1, 7

    II Śniadanie

    Pieczywo pełnoziarniste z pastą z łososia i jajek , sok wyciskany ze szpinakiem *3, 4, 7

    Obiad

    Kurczak w szynce dojrzewającej i musztardą francuską, pieczonymi ziemniaczkami i sos tzatziki  *7

    Podwieczorek

    Pudding chia kawowo – czekoladowy *7

    Kolacja

    Tortilla pełnoziarnista z tuńczykiem i warzywami *1, 4


     Wtorek 19.09

    I Śniadanie

    Placuszki z serkiem wiejskim, miodem i orzechami  *1, 3, 7

    II Śniadanie 

    Pieczywo Wasa z serem camembert i warzywami, smoothie owocowe *7

    Obiad

    Makaron z sosem pomidorowym, soczewicą i groszkiem *1, 3

    Podwieczorek

    Muffinki pełnoziarniste *1, 3

    Kolacja

    Pełnoziarnista tarta ze szpinakiem i serem Lazur *1, 3


    Środa 20.09

    I Śniadanie

    Naleśniki szpinakowe z pomidorowym twarożkiem i ziołami, sok wyciskany *1, 7

    II Śniadanie 

    Ryżanka waniliowa z musem egzotyczny *7

    Obiad

    Roladki drobiowe w sosie koperkowym, kasza gryczana, buraczki tarte *1, 7

    Podwieczorek

    Sałatka owoc owa

    Kolacja

    Sałatka makaronowa z kurczakiem i warzywami  *1, 3


    Czwartek 21.09

    I Śniadanie

    Pieczywo z szynką drobiową i pastą marchewkową, koktajl owocowy  *1

    II Śniadanie 

    Jogurt naturalny z granolą kakaową i owocami  *1, 7

    Obiad

    Wołowina Minocan  z ryżem jaśminowym i surówką porową

    Podwieczorek

    Czekoladowe ciasto z burakiem  *1, 5, 8

    Kolacja

    Sałatka z kaszą bulgur, suszonymi pomidorami, pieczarkami, fasolą i dodatkiem humusu  *1, 12


    Piątek 22.09

    I Śniadanie

    Pieczywo z awokado i jajek, sok wyciskany z buraka    *1, 3

    II Śniadanie 

    Owsianka z porzeczkami i orzechami *1, 5, 7, 8

    Obiad

    Dorsz w pesto z orzechami, kasza kuskus z warzywami *1, 4, 5, 8

    Podwieczorek

    Galaretka z soków wyciskanych

    Kolacja

    Carppacio z buraka z serem kozim, szynką dojrzewającą i rukolą

  • POST LECZNICZY

    Poniedziałek 18.09

    I Śniadanie

    Sok z kiszonej kapusty

    Grillowane warzywa z ziołami i dipem tzatziki

    II Śniadanie

    Surówka z białej rzepy

    Sok z buraka i jabłka

    Obiad

    Duszona czerwona kapusta z porzeczkami i cebulką

    Mix warzyw gotowanych  z sosem curry

    Podwieczorek

    Sałatka z jabłka i grejpfruta

    Kolacja

    Frytki z dyni i pietruszki z sosem czosnkowym


     Wtorek 19.09

    I Śniadanie

    Zakwas buraczany

    Pomidory nadziewane szpinakiem i czosnkiem, surówka z kiszonej kapusty

    II Śniadanie 

    Mix sałat z ogórkiem, papryką, rzodkiewką, kiełkami i sosem ziołowym

    Obiad

    Spaghetti marchewkowe w sosie pomidorowym

    Tarte buraczki z chrzanem

    Podwieczorek

    Sałatka selerowa z jabłkiem

    Kolacja

    Kolacja

    Ratatouille na ostro


    Środa 20.09

    I Śniadanie

    Surówka z marchewki, kapusty kiszonej i natki pietruszki

    Jabłko pieczone z cynamonem

    II Śniadanie 

    Zielony sok z jarmużem, selerem i jabłkiem

    Sałatka z ogórków kiszonych z papryką i cebulką

    Obiad

    Roladki z grillowanego bakłażana z farszem warzywnym, dip pomidorowy

    Duszona młoda kapusta

    Podwieczorek

    Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, ogórkiem i roszponką

    Kolacja

    Zupa jarzynowa

    Grillowane warzywa sezonowe z dipem paprykowym


    Czwartek 21.09

    I Śniadanie

    Sok z natki pietruszki, jarmużu, grejpfruta i korzenia imbiru

    Kalafior, brokuł i kalarepka gotowane na parze z sosem szczypiorkowym

    II Śniadanie 

    Zakwas buraczany

    Sałatka pomidorowa z bazylią

    Obiad

    Krem z białych warzyw

    Puree z selera z grillowaną papryką

    Podwieczorek

    Surówka z marchewki, jabłka i pestek granatu

    Kolacja

    Curry warzywne


    Piątek 22.09

    I Śniadanie

    Sok z kiszonej kapusty

    Grejpfrut na rukoli z pomidorkami koktajlowymi

    II Śniadanie 

    Surówka z kiszonych ogórków

    Słupki warzywne z dipem buraczanym

    Obiad

    Cukinia zapiekana z warzywami

    Podwieczorek

    Mus jabłkowy z kardamonem

    Kolacja

    Gołąbki warzywne w sosie pomidorowym

    * Legenda alergenów została umieszczona w zakładce ALERGENY